ETwinning

Η Β΄ τάξη του σχολείου μας φέτος υλοποιεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τη συμμετοχή των παρακάτω σχολείων: Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού Ορεινής Κύπρου, Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας Λάρισας, 1ο Ειδικό (ΔΑΔ) Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας. Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί του έργου μας είναι έντεκα και ο στόχο να παρουσιαστούν ήθη, έθιμα και θέματα πολιτισμού μεταξύ των συνεργαζόμενων σχολείων. Επίσης να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την κουλτούρα του τόπου τους και άλλων περιοχών.

Το etwinning προάγει τη συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για σχολεία. Μέσω του eTwinning Live οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα στα οποία να ξεκινήσουν δραστηριότητες σχετικά με διάφορα θέματα και βασικές ικανότητες συνεργαζόμενοι με δύο ή περισσότερους άλλους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους.Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης και τα σχολεία που λαμβάνουν μέρος επικοινωνούν, συνεργάζονται,  διεξάγουν έργα,  μοιράζονται και, με λίγα λόγια, αισθάνονται και  αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης. Επιπλέον στο eTwinning, η δουλειά που γίνεται είναι σημαντική και αξίζει να διαδοθεί και να αναγνωριστεί από όλη την Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα!  Η αναγνώριση που προσφέρει το eTwinning για τη δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία είναι οι Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας, οι Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας, τα Βραβεία eTwinning και τα Σχολεία eTwinning.

Ο τίτλος του έργου μας είναι: «interacting with culture » και έχει ως στόχο να παρουσιαστούν ήθη, έθιμα και θέματα πολιτισμού μεταξύ των συνεργαζόμενων σχολείων. Να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την κουλτούρα του τόπου τους και άλλων περιοχών. Το λογότυπό μας είναι:

logo 2

pistopoihtiko neo e1555008025866